Γ. Πατούλης: «Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε το έργο της πολιτείας για την υγειονομική θωράκιση της χώρας και να βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους πολίτες.»

Η πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής να συνδράμουν εξειδικευμένα και ενισχυτικά το έργο του ΕΟΔΥ συμβάλλοντας στη διαδικασία δειγματοληψίας μέσω κινητών μονάδων σε πολίτες που πιθανώς νοσούν από τον κορωνοϊό, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα. Στη συνάντηση μετείχε και ο Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον κ. Αρκουμανέα την πρόταση του ΙΣΑ και της Περιφέρειας να συνδράμουν με δεκαμελές κινητό κλιμάκιο ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων, ενισχυτικά και εξειδικευμένα στη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΟΔΥ μέσω κινητών μονάδων.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ αποδέχθηκε την πρόταση με θέρμη και συμφώνησε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια του Φορέα.
Αναλυτικά οι πτυχές της συνεργασίας θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, σε ειδική τελετή που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα γίνει η επικύρωση της συνεργασίας με την υπογραφή σχετικού συμφώνου μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του ΕΟΔΥ.

«Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε το έργο της πολιτείας και του ΕΟΔΥ και να βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας 1110, το οποίο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες των πολιτών και έχει συμβάλλει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια θα λειτουργήσει και σε αυτή τη διαδικασία επικουρικά και στοχευμένα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας επισήμαναν τα εξής:

Γ. Πατούλης: «Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ εδώ στην Περιφέρεια Αττικής τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμφωνία μας να συνδράμουν ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, εξειδικευμένα το έργο του ΕΟΔΥ, στη διαδικασία δειγματοληψίας κατ΄οίκον, από ανθρώπους που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από τον COVID-19. Σε αυτή τη διαδικασία ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα λειτουργήσουν ενισχυτικά, μέσα από μία δεκαμελή ομάδα ιατρών και νοσηλευτών. Εξειδικευμένες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία θα επικυρωθεί και με την υπογραφή σχετικού συμφώνου συνεργασίας, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη σε σχετική τελετή που θα διοργανωθεί στο Ζάππειο. Μοναδικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και σε αυτό το πλαίσιο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αρκουμανέα για την εμπιστοσύνη που μας επέδειξε

Π. Αρκουμανέας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για αυτή τη συνεργασία που ξεκινάμε, η οποία θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε σε όλη την Περιφέρεια, με τη συνεργασία και την πρόσθετη δύναμη των 10 εξοπλισμένων μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, να είμαστε δίπλα στους πολίτες και να συμβάλλουμε ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα τεστ, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα και να βοηθήσουμε στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

photo arkoumaneas 1

photo arkoumaneas 2

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή