Αρθροσκοπικές τεχνικές: Νεότερες εξελίξεις. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Το Κέντρο Δια βίου Μάθησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια-Βίου Μάθησης «Χειρουργική της Πρεσβυωπίας» στην αγγλική γλώσσα.
Απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους με ενεργή άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.
Μέσω του ερευνητικού προγράμματος 82038 της Πρεσβυωπίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι που θα καλύψουν τα δίδακτρα για 10 εκπαιδευόμενους του προγράμματος (10
πλήρεις υποτροφίες).
Ημερομηνία λήξης αιτήσεων: 10/03/2024
Ημερομηνία έναρξης προγράμματος: 01/04/2024
Ιστοσελίδα προγράμματος: http://presb.med.duth.gr
Ιστοσελίδα ΚΕΔΙΒΙΜ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου: https://kedivim.duth.gr
Ενημερωτικό Video προγράμματος: https://shorturl.at/crJX7
Περισσότερες Πληροφορίες


Σας γνωστοποιούμε την έναρξη διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων για το 2024 στο πλαίσιο του Νέου Τακτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.
Το πρώτο webinar με τίτλο Ο ρόλος του ICG στην Ενδοσκοπική Χειρουργική έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20:00.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Συντονιστής: Γ. Σάμπαλης
Ο ρόλος του ICG στην Ενδοσκοπική Χειρουργική – Χοληφόρα | Β. Δρακόπουλος.
Ο ρόλος του ICG στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Παχέος Εντέρου | Μ. Πραματευτάκης.
Ο ρόλος του ICG στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Επινεφριδίων | Π. Μεταξάς
Οι εφαρμογές του ICG στην Οισοφαγεκτομή | Σ. Τριανταφύλλου
Σχολιαστής : Σ. Συμεωνίδης
Η συμμετοχή στα webinar είναι ελεύθερη ενώ απαιτείται προεγγραφή ΕΔΩ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.)
3ο Κλινικό Φροντιστήριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ
Διεξαγωγή: Παρασκευή 1 Μαρτίου, Σάββατο 2 Μαρτίου και Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Αμφιθέατρο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»
*Δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά, έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, αποστέλλοντας το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής στη Γραμματεία της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. (
e-mail: sseh.evaggelismos@gmail.com).
*Προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η παρακολούθηση του συνολικού χρόνου διεξαγωγής του 3ήμερου Κλινικού Φροντιστηρίου (εισηγήσεων και Hands-On εκπαίδευσης) και αποστολή του εντύπου δήλωσης συμμετοχής προσωπικά από κάθε ενδιαφερόμενο.
(3ήμερη Προφορική και Hands-On Εκπαίδευση βάσει προγράμματος: Παρασκευή 01-03-24, ώρες 16:00-20:30 - Σάββατο 02-03-24, ώρες 09:30-19:00 - Κυριακή 03-03-24, ώρες 09:30-18:30).
Πρόγραμμα-Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής:
https://www.evaggelismos-hosp.gr/index.php/ekpaideftika-programmata-epistimonikon-tmimaton/ekdiloseis-hands-on-courses-2024
Διευκρινίσεις:
-Προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η παρακολούθηση του συνολικού χρόνου διεξαγωγής του Κλινικού Φροντιστηρίου (εισηγήσεων και Hands-On εκπαίδευσης) και αποστολή του εντύπου δήλωσης συμμετοχής προσωπικά από κάθε ενδιαφερόμενο
-Δωρεάν συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
-Θα χορηγηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης με Μόρια Σ.Ι.Ε. (Π.Ι.Σ.)
-Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του πιστοποιητικού είναι η παρακολούθηση του συνολικού χρόνου διεξαγωγής του Κλινικού Φροντιστηρίου καθώς και συμπλήρωση-αποστολή του Εντύπου Αξιολόγησης.


33ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, 09-11 Φεβρουαρίου 2024, Ιωάννινα
Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS-EACCME χορηγούνται 19 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τις ιατρικές ειδικότητες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΓΓΡΑΦΗ.

2ο Εκπαιδευτικό Μάθημα Εξωσωματικής Κυκλοφορίας 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, περισσότερα εδώ

Σελίδα Εκπαιδευτικών Μαθημάτων: https://www.livemedia.gr/perfusioncourses23-24

Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ψυχιατρική στον κύκλο της ζωής - Από τη βρεφονηπιακή ηλικία στην ενέλιξη: Ψυχοπαθολογία και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις", Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Το 2ο Σεμινάριο Κλινικής - Χειρουργικής Ανατομίας και Εμβιομηχανικής του Γόνατος είναι πλέον γεγονός και με αυτό ανοίγει ένας ακόμη πιο πολύπλευρος και ολοκληρωμένος κύκλος σεμιναρίων.
Διακεκριμένοι ομιλητές και εκπαιδευτές θα προσεγγίσουν την ανατομία του γόνατος κλινικά, χειρουργικά, απεικονιστικά.
Θα υπάρχει πρακτική άσκηση στην υπερηχοτομογραφία του γόνατος και Ηands - on εξάσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα.
Θα επιτελεστούν χειρουργικές προσπελάσεις στο γόνατο και Ανατομική Παρασκευή σε:
- τετρακέφαλο και επιγονατιδικό σύνδεσμο
- MPFL
- έσω πλάγιο
- έξω πλάγιο και ALL
- υπερεπιγονατιδικούς νευρικούς κλάδους
- θύλακο
- μηνίσκους και χιαστούς συνδέσμους
- αγγεία και νεύρα της ιγνυακής χώρας
Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://anatomylabuth.wixsite.com/anatomycourses
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πολύ περιορισμένος, ώστε να τηρηθεί η αναλογία 2 συμμετέχοντες ανά παρασκεύασμα!


Παράταση υποβολής αιτήσεων: Υποτροφία «Γεώργιος Νούλης» 2023-2024
Δείτε εδώ και εδώ


Προκήρυξη Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία"- Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, οργανώνει και λειτουργεί Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία" το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ), διάρκειας 3 ακαδημαϊκών εξαμήνων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Η επιστημονική εταιρεία Eλληνικό Δίκτυο Διαβήτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Ε.Δ.ΔΙ.Π.Φ.Υ) διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς της Π.Φ.Υ και είναι με ελεύθερη συμμετοχή. Η ινσουλινοθεραπεία στον ΣΔτ2.Τετάρτη 13/12/2023 και ώρα 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


WEBINAR ΕΑΕ: «Χιαστός & Μηνίσκος: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Αποκατάστασης» 15/12/2023, ΩΡΑ 21.00. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή πατήστε εδώ.


37ο Σεμινάριο ΜΕΘ Επείγουσας & Εντατικής Παιδιατρικής με θέμα "Χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών από τα ΤΕΠ στη ΜΕΘ", Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο "Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδάτος" του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", στην Αθήνα. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μόνο με φυσική παρουσία και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για όλους.Επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε το επιστημονικό πρόγραμμα και τη φόρμα εγγραφής του σεμιναρίου. ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου υπό τον τίτλο: «Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων».To Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 (16:00 – 20:00) και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου (09:00 – 17:00) 2024, στο ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στη Λάρισα, διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Μ. Ματσάγκα.
Αποστολή του ΠΜΣ είναι να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, τη διάγνωση και θεραπεία της θρόμβωσης, αλλά και στην ενδελεχή γνώση των διάφορων αντιθρομβωτικών φαρμάκων, στη χρήση τους και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών τους.
Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου θα γίνει ανακεφαλαίωση των καταστάσεων που προκαλούν θρόμβωση και του βέλτιστου τρόπου αντιμετώπισής τους.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, η εγγραφή είναι δωρεάν και πραγματοποιείται στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.e-myrtaly.gr/gr/master-thrombosis2024


Ημερομηνία:Τρίτη 21 Νοεμβρίου, Ώρα 20.00
Προεδρείο: Κωνσταντίνος Δίτσιος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Α' ΟΤΕΜΑΘ, Νοσοκ. Γ. Γεννηματάς, Θεσσαλονίκη
•Θέμα: Προσπελάσεις βραχιονίου και αγκώνα
Ομιλητής:Κωνσταντίνου Παναγιώτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Νοσοκ. Γ. Γεννηματάς, Θεσσαλονίκη
•Θέμα: Υπερκονδύλια κατάγματα βραχιονίου στον αναπτυσσόμενο σκελετό
Ομιλητής: Αντωνογλούδης Πασχάλης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Νοσοκ. Γ. Γεννηματάς, Θεσσαλονίκη
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/87918501677?pwd=K0J4aDd3TDZKbk00c3NqWVM1MXg2dz09
Meeting ID: 879 1850 1677
Passcode: 2yR3NP


Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών συνεχίζει τον κύκλο εκπαιδευτικών διαδικτυακών μαθημάτων και διοργανώνει το επόμενο WEBINAR με τίτλο «Εμβόλια ενηλίκων 2023: Χρηστικές πληροφορίες», την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19.00-20.30. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


1ου Μετεκπαιδευτικού Σχολείου με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στην αναγνώριση και διαχείριση του Κάρδιο – Νεφρικού Κινδύνου», το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μεταβολικής Ιατρικής ΕΕΜΙ και θα διεξαχθεί από 17 έως 18 Νοεμβρίου 2023, στα Ιωάννινα, στο Ξενοδοχείο Du Lac. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


20o Webinar: Ο νεφρός ως όργανο στόχος στον ΣΔ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


37ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ & ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ στο αμφιθέατρο "Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδάτος" του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΑΘΗΝΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Ημερομηνία:Τρίτη 14 Νοεμβρίου, Ώρα 20.00
Προεδρείο: Γεώργιος Δρόσος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής - Πρόεδρος ΟΤΕΜΑΘ
•Θέμα: Κατάγματα Διάφυσης Βραχιονίου
Ομιλητής:Γερογιάννης Δημήτριος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Λάρισα
•Θέμα: Παγωμένος ώμος
Ομιλητής: Χρήστος Γαρνάβος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αθήνα
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/87918501677?pwd=K0J4aDd3TDZKbk00c3NqWVM1MXg2dz09
Meeting ID: 879 1850 1677
Passcode: 2yR3NP


Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην "Ανθρώπινη Αναπαραγωγή" της Ιατρικής ΔΠΘ 2023-24. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Ημερομηνία:Τρίτη 31 Οκτωβρίου, Ώρα 20.00
Προεδρείο: Περικλής Παπαδόπουλος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Δ/τής Β΄ Παν. Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νοσοκ. Γεννηματάς, Θεσσαλονίκη
•Θέμα: Αστάθεια ώμου
Ομιλητής:Αντωνογιαννάκης Εμμανουήλ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αθήνα
•Θέμα: Ρήξη του μυοτενόντιου πετάλου του ώμου
Ομιλητής: Φανδρίδης Εμμανουήλ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αθήνα
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/87918501677?pwd=K0J4aDd3TDZKbk00c3NqWVM1MXg2dz09
Meeting ID: 879 1850 1677
Passcode: 2yR3NP


Ενιαίο Μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ορθοπαιδικής (ΟΤΕΜΑΘ) 2023-2024
Ημερομηνία:Τρίτη 17 Οκτωβρίου, Ώρα 20.00
Προεδρείο: Χαλίδης Βύρων, Ορθοπαιδικός, Επικ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Β' ΟΤΕΜΑΘ
•Ομιλητής: Τσαρίδης Ευστάθιος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νοσοκομείο Καβάλας
Θέμα: Κατάγματα κεντρικού βραχιονίου
•Ομιλητής: Ηλιόπουλος Ευθύμιος, Επικ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΔΠΘ
Θέμα: Κατάγματα κλείδας και ωμοπλάτης
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/87918501677?pwd=K0J4aDd3TDZKbk00c3NqWVM1MXg2dz09
Meeting ID: 879 1850 1677
Passcode: 2yR3NP


Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο "Ψυχιατρική στον κύκλο της ζωής - Από τη βρεφονηπιακή ηλικία στην ενέλιξη: Ψυχοπαθολογία και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις", που υλοποιείται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την ΑμΚΕ «ΙΑΣΩΝ», για το ακαδημαϊκό έτος 2023 - 2024. Η ανακοίνωση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας "Κώστας Στεφανής" (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.):
https://www.epipsi.gr/index.php/announcements/16-seminars-programs/408-2023-2031


43ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής, 04-05 Νοεμβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών διοργανώνει το «10o Ετήσιο πρόγραμμα της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική» του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, τα οποία θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο 2023 μέχρι τον Ιούλιο 2023, υβριδικά. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.


Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης το οποίο είναι ανοικτό όχι μόνο στους συναδέλφους του Ομίλου αλλά και σε όλους τους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Όπως μπορείτε να δείτε από το επισυναπτόμενο πρόγραμμα, οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις είναι υψηλού επιπέδου από ομιλητές μεγάλου κύρους τόσο από το Ιατρικό όσο και από άλλα ιδρύματα και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


1ο Συνέδριο: η Ογκολογία στην Περιφέρεια | Προκλήσεις και Διλήμματα στη Καθ’ Ημέρα Πράξη
6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 , Divani Corfu Palace, Kέρκυρα
Υβριδικό συνέδριο Δωρεάν εγγραφή!
Το συνέδριο μοριοδοτείται με 14 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης
Κάντε τώρα την εγγραφή σας εδώ


Η Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεχούς επιστημονικής ενημέρωσης, έχει προγραμματίσει ολιγόωρα διαδικτυακά μαθήματα, ποικίλης Ιατρικής θεματολογίας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή σας στην 1η διαδικτυακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20.00μ.μ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Online εγγραφή εδώ


26/09/2023

Το Ερρίκος Ντυνάν για 9η χρονιά συνεχίζει δυναμικά την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπαιδευτική του δραστηριότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, με τα Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια να αποτελούν πλέον θεσμό.
Το Πρόγραμμα των Μοριοδοτούμενων Σεμιναρίων που απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς, φοιτητές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας (όπως νοσηλευτές κ.λπ.) και στόχο έχει πάντα την ενημέρωση για τις εξελίξεις στην σύγχρονη ιατρική, με την συμμετοχή καταξιωμένων -στους τομείς εξειδίκευσής τους- Ιατρών, τόσο του Ερρίκος Ντυνάν όσο και της ευρύτερης Ιατρικής Κοινότητας. Και φέτος τα σεμινάρια μοριοδοτούνται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ) συνολικά με 70 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits). Σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME- UEMS, και την αντίστοιχη έγκριση του Π.Ι.Σ., δίδονται σε κάθε ιατρό 2 (δύο) μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης για την παρακολούθηση καθενός από τα 35 σεμινάρια που το απαρτίζουν.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει είτε Livestreaming (με τη δυνατότητα ερωτήσεων σε chat, καθώς και επικοινωνία και αξιολόγηση του προγράμματος ηλεκτρονικά) είτε δια ζώσης, με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν.
Τόσο για τη livestreaming παρακολούθηση όσο και για την παρακολούθηση με φυσική παρουσία είναι προαπαιτούμενη -και για παλαιούς και για νέους συμμετέχοντες - η ηλεκτρονική προεγγραφή.
Κάντε την εγγραφή σας και παρακολουθήσετε ζωντανά τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εδώ
Μπορείτε πάντα να βλέπετε και τις εισηγήσεις και συζητήσεις από τα παλαιότερα σεμινάρια εδώ:
Η σωστή καταγραφή του χρόνου παρακολούθησης και παρουσίας επιτυγχάνεται όταν κάνετε log in με Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ή Safari.


25/09/2023

Πρόγραμμα δια-βίου μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Πιστοποίηση Χρήστη DDART». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


18/09/2023

Η Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού Ελλάδας σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδας διοργανώνει την 25η εκπαιδευτική σειρά σεμιναρίων Ιατρικού Βελονισμού (2023 – 2025) με έναρξη στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Τα σεμινάρια αφορούν αποκλειστικά ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ιατρών, ώστε μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων να είναι δυνατή η ασφαλής και αποτελεσματική εφαρμογή της ιατρικής πράξης του βελονισμού. Ακολουθούμε πιστά το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης της ICMARΤ, όπως άλλωστε γίνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, (η ICMART αποτελεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Ιατρικού Βελονισμού). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


11/9/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,
Η Oργανωτική Eπιτροπή του 12ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ιατρικής Βιοπαθολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 06-08 Οκτωβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στις Εργασίες του.

Στόχος των Κλινικών Φροντιστηρίων, είναι η σε βάθος παρουσίαση θεμάτων με ιδιαίτερο καθημερινό ενδιαφέρον στην ιατρική εργαστηριακή πρακτική, η ανάλυση των βασικών εννοιών και γνώσεων αλλά και η ενημέρωση για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις.
Κάθε κλινικό φροντιστήριο θα συνοδεύεται από το εκπαιδευτικό υλικό του και θα χορηγούνται μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ.

Η θεματολογία των τεσσάρων κλινικών φροντιστηρίων:
1. Ανοσολογία "Το Ανοσολογικό Εργαστήριο στη μεταμόσχευση ιστών και οργάνων"
2. Αιματολογία - Αιμοδοσία "Φυσιολογία και Παθολογία της Κοκκιώδους σειράς"
3. Μικροβιολογία "Διεισδυτικές Μυκητιάσεις: Νεότερα δεδομένα για Ασπεργίλλωση και Μουκορμύκωση"
4. Βιοχημεία "Διαταραχές ομοιοστασίας γλυκόζης: Κλινικοεργαστηριακή διερεύνηση και αντιμετώπιση"

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες των Κλινικών Φροντιστηρίων του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατρικής Βιοπαθολογίας, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα.

Σας περιμένουμε όλους!

Η Πρόεδρος,
Χρυσούλα Νικολάου

Link: www.medevents.gr/congress/biopathology_kf23

ΕΓΓΡΑΦΗ & ΠΛΗΡΩΜΗ

Κλινικό Φροντιστήριο Νο1 "Ανοσολογία"
Παρασκευή 6/10/2023 στις 14.30-16.30
€ 30,00 - για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Κλινικό Φροντιστήριο Νο2 "Αιματολογία - Αιμοδοσία"
Σάββατο 7/10/2023 στις 17.00-19.00
€ 30,00 - για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Κλινικό Φροντιστήριο Νο3 "Μικροβιολογία"
Σάββατο 7/10/2023 στις 15.00-17.00
€ 30,00 - για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Κλινικό Φροντιστήριο Νο4 "Βιοχημεία"
Κυριακή 8/10/2023 στις 15.00-17.00
€ 30,00 - για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Συμμετοχή σε όλα τα Κλινικά Φροντιστήρια € 100,00 - για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Στα Κλινικά Φροντιστήρια χορηγούνται 2 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits) / φροντιστήριο, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.


7/9/2023

Παράταση Προκήρυξης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ" - Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ", διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ).
Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους του πανεπιστημιακού ή του πρώην τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ή ακαδημαϊκά αναγνωρισμένων τίτλων ανώτατων ιδρυμάτων της αλλοδαπής προερχόμενους από:
(α) Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και άλλων Τμημάτων Επιστημών Υγείας
(β) Τμήματα Οικονομικών, Διοικητικών και Κοινωνικών Επιστημών και άλλων Τμημάτων συναφών αντικειμένων
(γ) Τμήματα, το αντικείμενο των οποίων σχετίζεται με δράσεις δημόσιας υγείας, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας
(δ) Τμήματα συναφούς με το Πρόγραμμα γνωστικού αντικειμένου
να υποβάλλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου 2023.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και την Προκήρυξη, θα βρείτε στην ιστοσελίδα
https://newmph.med.uoc.gr/


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟY ΕΤΟΥΣ 2023-2024 ΤΟΥ Π.Μ.Σ.
«Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση»
Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση»
“Development of new drugs: research, launch and access”
Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) και Τίτλου Σπουδών Master (MSc).
Πληροφορίες: Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαίδευσης Ογκολογικής Μονάδας Γ ΠΠ, ΓΝΑ «Η Σωτηρία» Λ. Μεσογείων 152, 115 27 Αθήνα. Κτίριο Ζ (τέλος κίτρινης γραμμής, 3ος όροφος), τηλ: 2107700220, 6942491100
Εmail:
Για την προκήρυξη πατήστε εδώ
Για την αίτηση υποψηφιότητας πατήστε εδώ


6/9/2023

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2020−2021 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Εμβρυομητρική Ιατρική» (ΦΕΚ ίδρυσης 4355/5-10-2020). Στα δύο ακαδημαϊκά χρόνια λειτουργίας του είχε ευρύτατη αποδοχή, ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο όπου οι υποψήφιοι φοιτητές ξεπέρασαν κατά 31% αυτούς που το παρακολούθησαν.
Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του τίτλου του ΠΜΣ ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, πλήρους φοίτησης (2 εξάμηνα παρακολούθησης μαθημάτων και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας).
Για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι απαραίτητη η φοίτηση και επιτυχής εξέταση σε 10 συνολικά μαθήματα που κατανέμονται στα δύο εξάμηνα σπουδών, η συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας και η πρακτική άσκηση. Περισσότερα


5/9/2023

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή», από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διευθυντή τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής. κ. Μιλτιάδη Ματσάγκα.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί ως Μεταπτυχιακοί Φοιτητές (ΜΦ) πτυχιούχοι Τμημάτων Ιατρικής των Σχολών Επιστημών Υγείας των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος τμημάτων πανεπιστημίων και πρώην ΑΤΕΙ.
Υποτροφία ύψους 2.000 ευρώ για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίδεται σε έναν εκ των αριστευσάντων φοιτητών.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2023.
Επισυνάπτεται η Προκήρυξη με όλες τις σχετικές πληροφορίες.


14/8/2023

"Μετεκπαιδευτικά μαθήματα πρακτικής εξάσκησης στη βασική ενδοσκοπική χειρουργική στη Γυναικολογία πάνω σε προπλάσματα" που προσφέρονται μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης.
Υπεύθυνος προγράμματος : Άγγελος Δανιηλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΑΠΘ
https://kedivim.auth.gr/programs/8640/

10/8/2023

 Το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων (ΙΑΠ) αποφάσισε τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών με σκοπό την απόκτηση Τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών σε αντικείμενα που αφορούν τις Αγγειακές Παθήσεις.

Για την προκηρύξη πατήστε εδώ


13/7/2023

Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας"

Το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσφέρει για 10η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας».
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων συστημάτων Υγείας για νέους απόφοιτους και εργαζόμενους σε διαφορετικούς τομείς συμπεριλαμβάνοντας:
· κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
· αναλυτές και στελέχη ασφαλιστικών οργανισμών και εταιρειών
· απασχολούμενους στον τομέα της χρηματοδοτικής διαχείρισης και της διοίκησης των υπηρεσιών υγείας
· μέλη κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και Ρυθμιστικών Αρχών
· στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την οικονομική αξιολόγηση και την τιμολόγηση των υπηρεσιών υγείας.
Η συμμετοχή εξειδικευμένων ακαδημαϊκών και έμπειρων επαγγελματιών από το χώρο των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης, διασφαλίζει τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών και παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία απόκτησης ειδίκευσης προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις του τομέα της υγείας. 

Υποβάλετε τώρα την αίτηση σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία Συντονισμού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. +30 210 414 2298 • +30 698 710 6326
Email:
Website: www.msc-hem.gr            Περισσότερα εδώ


15/6/2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για το ακαδ. έτος 2023-2024 από 01/06 έως και 10/07/2023, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών «Σύγχρονη Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία» του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ
Για περισσοτερες πληροφορίες πατήστε εδώ


11/4/2023

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακων Σπουδών "Ηγεσία, Καινοτομια & Πολιτικές Αξίας στην Υγεία"
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
https://healthleader.uniwa.gr  693 843 03 23
3 Ακαδημαϊκά εξάμηνα | 90 ECTS
Υποβολή αιτήσεων : 20/4/2023 εως 30/6/2023  και 1/9/2023 εως 17/9/2023


10/4/2023

Προκήρυξη Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην "ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" - Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην "Βιοπληροφορική", διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ).
Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί:
Πτυχιούχοι Τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ενδεικτικά προερχόμενοι από τα Τμήματα:
(α) Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και άλλων συναφών Τμημάτων Επιστημών Υγείας.
(β) Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και άλλων Τμημάτων συναφών αντικειμένων.
(γ) Επιστήμης Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή και άλλων Τμημάτων συναφών αντικειμένων,
καθώς και του πρώην τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης συναφούς με το Πρόγραμμα γνωστικού αντικειμένου.
Λήξη υποβολής αιτήσεων: 15 Μαϊου 2023
Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών
Ιατρική Σχολή
Πανεπιστήμιο Κρήτης
τηλ. 2810 394526, 2810 392119
Για την Προκήρυξη πατήστε εδώ


           Η Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση (ΣΙΕ) αποτελεί μια διαδικασία συνεχούς βελτίωσης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του γιατρού διότι κατοχυρώνει την ποιότητα των παρεχομένων προς την κοινωνία υπηρεσιών και διαφυλάσσει το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος.Στο πλαίσιο λειτουργίας του ΙΣΑ ως Μετεκπαιδευτικού Κέντρο Γνώσης, εφαρμόζουμε "Προγράμματα Μοριοδοτούμενης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης" και "Διαγωνισμούς Υποτροφιών Νέων Γιατρών", με στόχο την εφαρμογή μιας ουσιαστικής στήριξης στους νέους γιατρούς, παρέχοντάς τους έτσι τη δυνατότητα επιδοτούμενης επιστημονικής κατάρτισης σε αναγνωρισμένα επιστημονικά κέντρα της ειδικότητάς τους.

 

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2020−2021 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Εμβρυομητρική Ιατρική» (ΦΕΚ ίδρυσης 4355/5-10-2020). Στα δύο ακαδημαϊκά χρόνια λειτουργίας του είχε ευρύτατη αποδοχή, ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο όπου οι υποψήφιοι φοιτητές ξεπέρασαν κατά 33% αυτούς που το παρακολούθησαν.
Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του τίτλου του ΠΜΣ ορίζεται σε τρία(3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, πλήρους φοίτησης (2 εξάμηνα παρακολούθησης μαθημάτων και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας).
Για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών είναι απαραίτητη η φοίτηση και επιτυχής εξέταση σε 10 συνολικά μαθήματα που κατανέμονται στα δύο εξάμηνα σπουδών, η συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας και η πρακτική άσκηση.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ισχύουν τα παρακάτω:
Η θεωρητική διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί με παρουσία φυσική ή διαδικτυακή σε 6 Σαββατοκύριακα / ανά εξάμηνο, τα οποία διεξάγονται ως εξής::
Παρασκευή: 16:00-20:00 (4 ώρες)
Σάββατο: 10:00-14:00 και 15:00-19:00 (8 ώρες)
Κυριακή: 10:00-14:00 (4 ώρες)
Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: Στατιστική και μεθοδολογία της έρευνας, σακχαρώδης διαβήτης και λοιπές ενδοκρινικές παθήσεις στην κύησης, φυσιολογία και παρακολούθηση της κύησης, προγεννητικός έλεγχος, υπερτασιακή νόσος και αιματολογικές παθήσεις, πρόωρος τοκετός, υπογονιμότητα και επιπτώσεις στην κύηση, νεοπλασματικές παθήσεις και κύηση, επιπλοκές κατά τον τοκετό και τη λοχεία.
Συντονιστική Επιτροπή
Αθανασιάδης Απόστολος - Διευθυντής του ΠΜΣ «Εμβρυομητρική Ιατρική» Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας – Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΑΠΘ
Μαμόπουλος Απόστολος - Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΑΠΘ
Καλογιαννίδης Ιωάννης – Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΑΠΘ
Δαγκλής Θεμιστοκλής Δαγκλής - Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΑΠΘ
Παπανικολάου Ευάγγελος – Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΑΠΘ
Καθηγητές
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 δίδαξαν στο μεταπτυχιακό 134 καθηγητές από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα καθηγητές από όλες τις ελληνικές ιατρικές σχολές, από περίπου 40 διαφορετικές ειδικότητες και από 4 πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Μαθήματα
Οι φοιτητές του μεταπτυχιακού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 155 διαφορετικές παρουσιάσεις, που, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνουν: τις τελευταίες έρευνες, μελέτες, κλινικά πρωτόκολλα καθώς και βιβλιογραφία, υλικό που θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων.
Συνολικά 260 διδακτικές ώρες όπου οι φοιτητές θα έχουν άμεση επαφή με τον καθηγητή για ανάλυση και συζήτηση.
Πρακτική
Η πρακτική διδασκαλία θα περιλαμβάνει:
4 συνεδρίες επί 2 ώρες, με παρουσία φυσική ή διαδικτυακή και συζήτηση πραγματικών περιστατικών με παθολογία της κύησης.
3 συνεδρίες επί 4 ώρες (πρωινά), με φυσική παρουσία στο τμήμα Εμβρυομητρικής της Γ΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο (παρέχεται και η δυνατότητα συνεργασίας με Ιδρύματα άλλων πόλεων).
Η πρακτική διδασκαλία θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν:
Διαχείριση πραγματικών περιστατικών
Πρόσβαση στους υπερήχους, αίθουσα τοκετών και χειρουργείο
Εκπαίδευση σε κλινικά πρωτόκολλα
Πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Γ’ Γυναικολογικής κλινικής στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν από την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, εμπρόθεσμα, την αίτηση συμμετοχής, με τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο
Η αίτηση συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιατρικής https://www.med.auth.gr (επικαιρότητα-Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ιατρικής).

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 μέχρι τις 20 Ιουλίου. Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου: www.ouc.ac.cy
Το ΑΠΚΥ είναι δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου. Είναι το πρώτο και μοναδικό στην Κύπρο που εφαρμόζει αποκλειστικά την ανοικτή και εξ αποστάσεως μεθοδολογία φοίτησης. Έτσι, ο φοιτητής μπορεί να σπουδάζει από τον δικό του χώρο, στον δικό του χρόνο, ακολουθώντας τον δικό του ρυθμό. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε Κύπρο & Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο).
Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 προσφέρονται 4 Πτυχιακά και 22 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών καθώς και Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες. Ειδικά στις Οικονομικές Επιστήμες & τη Διοίκηση, το ΑΠΚΥ προσφέρει τα ακόλουθα πολύ αξιόλογα, ποιοτικά, αναγνωρισμένα Προγράμματα Σπουδών:

Μεταπτυχιακά (επιπέδου μάστερ)
Διοίκηση Μονάδων Υγείας (στον Τομέα που αφορά στην Υγεία προσφέρονται, επίσης, τα : Εφαρμοσμένη Πληροφορική της Υγείας και Τηλεϊατρική και Βιοηθική-Ιατρική Ηθική)
Διοίκηση, Τεχνολογία και Ποιότητα
Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες της εποχής, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει αποφάσεις για παραχώρηση οικονομικών ελαφρύνσεων, σε περιπτώσεις :
εφάπαξ εξόφλησης διδάκτρων/διαχειριστικού κόστους,
φοιτητών που έχουν 3 και άνω ανήλικα τέκνα,
φοιτητών της ίδιας οικογένειας,
φοιτητών που συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο ΑΠΚΥ, παρακολουθώντας 2ο ή 3ο Πρόγραμμα Σπουδών.
Η σχετική πληροφόρηση και οι προϋποθέσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας, στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.ouc.ac.cy/index.php/el/prospective/prospective-cost


Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα σεμινάρια από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστημίου


Προκήρυξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ιατρικής με τίτλο "Ανθρώπινη Αναπαραγωγή¨ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22
Για την προκήρυξη πατήστε εδώ
Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ


Aνακοίνωση για τη νέα περίοδο λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Ιατρική του ύπνου».
Για την προκήρυξη πατήστε εδώ
Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟY ΕΤΟΥΣ 2021-2022 ΤΟΥ Π.Μ.Σ.
«Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση»

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:
«Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση»
“Development of new drugs: research, launch and access”
Το Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) και Τίτλου Σπουδών Master (MSc).

Πληροφορίες: Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Εκπαίδευσης Ογκολογικής Μονάδας Γ ΠΠ, ΓΝΑ «Η Σωτηρία» Λ. Μεσογείων 152, 115 27 Αθήνα. Κτίριο Ζ (τέλος κίτρινης γραμμής, 3ος όροφος), τηλ: 210-7700220, 6942491100
Εmail:
Για την προκύρηξη πατήστε εδώ
Εντυπο υποψηφιότητας εδώ


Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία
Συνεχίζοντας την άνω των 20 ετών παράδοση, προκηρύσσεται και φέτος η υποτροφία Γεώργιος Νούλης (2021-2022). Η έμμισθη αυτή υποτροφία έχει διάρκεια 1 έτος και πραγματοποιείται στην κλινική ATOS στην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας υπό την επίβλεψη του καθηγητού R. Siebold. Η υποτροφία απευθύνεται σε νέους ειδικούς με ειδικό ενδιαφέρον στην αρθροσκοπική χειρουργική.
Για την προκύρηξη πατήστε εδώ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Eτήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 9 μηνών (515 ώρες) και οι εγγραφές γίνονται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη Γραμματεία του προγράμματος: Ε-mail: , τηλ.: 6987053722 & 24210-06366/90.


Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μαιευτικής (Master of Science), Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα. Έναρξη 3.10.2021
Πληροφορίες: https://mscmidwi.uniwa.gr/
Δείτε την Προκήρυξη εδώ


Προκήρυξη για εισαγωγή εκπαιδευόμενων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: "Αλυπίας Τέχνη - Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία", που οργανώνεται από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και η υποβολή υποψηφιοτήτων είναι έως την 20η Σεπτεμβρίου 2021.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ, ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ”


 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή