Γ.Πατούλης : «Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε»

Η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίστηκε στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου, Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας και Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου, Καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, του κ. Κωνσταντίνου Συρίγου, καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου, Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου και του κ. Ανδρέα Πάγκαλη, ειδικού Παθολόγου.
Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη να ενημερωθεί το κοινό για τη σωστή χρήση της μάσκας, ωστόσο διευκρίνισαν ότι το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης είναι η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών.
Επιπρόσθετα επισημάνθηκε ο κίνδυνος να υπάρξει διασπορά του ιού εάν δεν τηρηθούν σχολαστικά οι κανόνες πρόληψης στα σχολεία και τονίστηκε η ανάγκη να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοιό.
Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαχειρίζονται τρόφιμα, οι οποίες πρόκειται να επανέλθουν σε λειτουργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των προϊόντων που θα καταναλωθούν.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η χώρα μας ετοιμάζεται για το επόμενο σημαντικό βήμα, την επάνοδο στην κανονικότητα και πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια υπευθυνότητα και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.
Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός
. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε.».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ.Χατζής, Ι.Κεχρής, Π.Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή