Επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα απέστειλε ο ΙΣΑ με την οποία επισημαίνει ότι έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων παραπόνων από μέλη του ιατρούς σύμφωνα με τις οποίες κάποιες εισπρακτικές εταιρείες, συνεργάτες των τραπεζών, έχουν αρχίσει όχι μόνο να ενοχλούν τηλεφωνικώς δανειολήπτες αλλά και να τους απευθύνονται σε έντονο ύφος χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

«Θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα τις αυστηρές συστάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού», επισημαίνει ο ΙΣΑ και προσθέτει :

«Για μια ακόμη φορά απαιτούμε από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και από το σύνολο των Ελληνικών Τραπεζών, να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να γίνουν αρωγοί στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος. Άλλως μοιάζει μόνο κατ΄ επίφαση οι Έλληνες πολίτες και η Πολιτεία να αναγνωρίζουν ότι οι γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Πρέπει άμεσα και με απλές διαδικασίες να λυθούν προβλήματα που αφορούν την ταμειακή ρευστότητα, τις υπέρογκες χρεώσεις και προμήθειες στις τραπεζικές συναλλαγές, την αναστολή και επιδότηση χρεολυσίων για το σύνολο των δανειακών τους υποχρεώσεων και τέλος να γίνουν έντονες και αυστηρές παρεμβάσεις προς τις εισπρακτικές εταιρείες τόσο για την συχνότητα των τηλεφωνικών οχλήσεων όσο και για το απαράδεκτο ύφος τους».

Παράλληλα ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή και προς τον Υπουργό Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης Ι. Βρούτση, με την οποία ζητά να ληφθεί μέριμνα για τους γιατρούς οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα τηλεκατάρτισης για να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ούτως ώστε να μην υποστούν αναίτια τον άδικο αποκλεισμό τους από την είσπραξη του επιδόματος των 600€.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή στην Τράπεζα Ελλάδος πατήστε εδώ

 

Για την επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης πατήστε εδώ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή