Γ.Πατούλης: «Δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του ιατρικού κόσμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Δικαιώθηκε η προσπάθεια του ΙΣΑ για την υπαγωγή και των επιστημόνων και ελευθεροεπαγγελματιών στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος επαγγελματικής στέγη κατά 40%.
Ο ΙΣΑ είχε αποστείλει κατά επανάληψη σχετικές επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, ενώ το θέμα έθεσαν και με κοινή επιστολή τους ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μαζί με τους Προέδρους του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, του ΟΕΕ Κ. Κόλλια και της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Δ Βερβεσό, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις για την άμεση υπαγωγή των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος επαγγελματικής στέγης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της σχετική τροπολογίας χθες διευκρίνισε ότι στην τροπολογία προβλέπεται η επέκταση της ρύθμισης της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος κατά 40% περιλαμβάνονται και οι δικηγόροι, όλοι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για την υπαγωγή και των επιστημόνων στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος της επαγγελματικής στέγης κατά 40% Είναι ένα σημαντικό μέτρο που θα ανακουφίσει χιλιάδες ιατρεία, που έχουν πληγεί. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού κόσμου».

Ειδικότερα, με την εν λόγω διάταξη επεκτείνεται στις πληγείσες επιχειρήσεις το μέτρο που ήδη ισχύει για τις επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.
Για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή