O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Χ.Σταϊκούρα και Α. Γεωργιάδη, καθώς και στην Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. θέτοντας το θέμα της μείωσης του ενοικίου επαγγελματικής στέγης.
Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
« Ο Ι.Σ.Α. προασπίζοντας τα συμφέροντα των ιατρών μελών του και εντείνοντας την προσπάθεια του για διατήρηση των ιατρείων ενεργών στην μάχη κατά του κορωνοϊού, θεωρεί ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη ένταξης των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών στο μέτρο της έκπτωσης του 40% του ενοικίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις».
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης, μετά από προσωπική του επαφή, πρότεινε το συγκεκριμένο μέτρο στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων ( Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.) κ. Σ. Παραδιά, ο οποίος ενστερνιζόμενος την τρέχουσα οικονομική κρίση αλλά και τον αγώνα του ιατρικού κλάδου για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το αποδέχτηκε.
Από την άλλη μεριά πρέπει όμως και να αναλογιστούμε την οικονομική ζημιά που υφίστανται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων από την μείωση των ενοικίων, για αρκετούς ιδιοκτήτες τα ενοίκια είναι και η μοναδική πηγή εισοδήματος τους, που σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση και τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.
Γι’ αυτούς τους λόγους και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία ο Ι.Σ.Α. προτείνει:

1)      Την άμεση ένταξη των ιατρών και ιατρικών εταιρειών στο μέτρο της μείωσης του ενοικίου επαγγελματικής μίσθωσης κατά 40%

2)      Την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος του υπόλοιπου 60% των ενοικίων για όσους μήνες διαρκέσει το συγκεκριμένο μέτρο.

3)      Την απαλλαγή των συγκεκριμένων ακινήτων, τα ενοίκια των οποίων θα έχουν μείωση 40%, από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α της τρέχουσας χρήσης.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αποδεχτείτε άμεσα τις συγκεκριμένες προτάσεις μας γιατί είναι μέτρα που θα στηρίξουν και θα ανακουφίσουν χιλιάδες ιατρεία, που έχουν πληγεί οικονομικά, αλλά και μεγάλο μέρος ιδιοκτητών που θα δουν σύντομα τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή