Γ.Πατούλης: «Ζητούμε να αποκατασταθεί, η απαράδεκτη αυτή αδικία εις βάρος του Έλληνα γιατρού που διακινδυνεύει την ζωή του την κρίσιμη αυτή ώρα»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, με την οποία εκφράζει για άλλη μια φορά, την αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου για την παράλειψή του από τα επαγγέλματα που θα υποστηριχθούν οικονομικά και ζητά την ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών, στα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τη μεγάλη αυτή αδικία εις βάρος του ιατρικού κόσμου.
«Η πολιτεία αδικεί κατάφωρα τον ιατρικό κόσμο που θα δώσει τη μάχη ενάντια στην επιδημία, θέτοντας με αυτό τον τρόπο, σε κίνδυνο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τον κυματοθραύστη των περιστατικών για να μη φτάσουν στα νοσοκομεία. Ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα, η απαράδεκτη αυτή αδικία εις βάρος του Έλληνα γιατρού που διακινδυνεύει την ζωή του για να στηρίξει το υγειονομικό σύστημα και τον ασθενή, τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η χώρα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μεγάλη αυτή μάχη χωρίς γιατρούς δεν δίνεται »,τόνισε ο κ.Γ.Πατούλης.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:
     «Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτημάτων και παρεμβάσεων του ο Ι.Σ.Α.,  εκφράζοντας την αγανάκτηση χιλιάδων μελών του ζητάει πλέον επιτακτικά, να σταματήσει ο αποκλεισμός των ιατρών από τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης.
      Απαιτούμε να συμπεριληφθούν όλες οι ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( φυσικά και νομικά πρόσωπα χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση ) στο σύνολο των οικονομικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
      Γι’ αυτό το λόγο και για την άμεση ένταξη των ιατρικών υπηρεσιών στην σχετική λίστα, σας παραθέτουμε τους κάτωθι Κ.Α.Δ. που αφορούν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες :

 Α) 86.10 ( Νοσοκομειακές Δραστηριότητες )

 Β) 86.21 ( Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων)

 Γ) 86.22 ( Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων)

 Δ) 86.90.15 ( Υπηρεσίες ιατρικού εργαστηρίου )

      Αναμένουμε τις ενέργειες σας, για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας παροχής υγείας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή