Γ.Πατούλης: «Η πολιτεία οφείλει εδώ και τώρα να στηρίξει οικονομικά τους ιδιώτες γιατρούς και τα πολυιατρεία για να κατορθώσουν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στις επάλξεις με όλο το επιστημονικό δυναμικό τους συμβάλλοντας καθοριστικά στην υγειονομική θωράκιση της χώρας.».

Tη λήψη μέτρων σε οικονομικό, ασφαλιστικό και κοινωνικό επίπεδο για τη στήριξη των ιδιωτών γιατρών και των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οικονομικά μέσα στην υγειονομική κρίση βάζοντας σε κίνδυνο το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επισημάνει ότι η στήριξη του ιατρικού κόσμου για να παραμείνει στις επάλξεις και να στηρίξει το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, για τη μάχη που δίνει η χώρα μας.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τονίζει τα εξής:
«Ο ιατρικός κόσμος παραμένει στις επάλξεις έτοιμος να δώσει τη μεγάλη μάχη με αυταπάρνηση για να κρατηθεί όρθιο το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Οι ιδιώτες ιατροί και τα πολυιατρεία είναι στην εμπροσθοφυλακή της μάχης ενάντια στην πανδημία, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό της δημόσιας υγείας. Παρά το γεγονός ότι  έχει σημειωθεί μείωση μέχρι και 70% στον κύκλο εργασιών των ιατρείων  και αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της οικονομικής καταστροφής εξακολουθούν να είναι στη διάθεση των ασθενών και να στηρίζουν το σύστημα υγείας. Η οικονομική τους καταστροφή θα οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί τον κυματοθραύστη για  να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία. Επιπρόσθετα η συμβολή των ιδιωτών γιατρών και των πολυιατρείων θα είναι καθοριστική στην παρακολούθηση των ασθενών  και στην αποτροπή των επιπλοκών άλλων παθήσεων που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Ζητάμε άμεσα την αναστολή πάσης φύσεως φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όπως και των δανειακών υποχρεώσεων προς τράπεζες Επίσης επιδότηση μισθών στα ιατρεία και τα πολυιατρεία για να παραμείνουν ανοιχτά με όλο το δυναμικό τους και να δώσουν τη μάχη της υγειονομικής θωράκισης της χώρας.»

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή