Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Επιτροπών για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων, καθώς οι συνθήκες που λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις ενέχουν κινδύνους για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι στις εν λόγω Επιτροπές προσέρχονται προς εξέταση ασθενείς που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους χώρους δημιουργείται συνωστισμός ενόψει του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων που εξετάζονται κάθε φορά.
«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ασθενών αλλά και των ιατρών, ήτοι η χορήγηση του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά υγρά), καθώς και η διαμόρφωση των συνθηκών εξέτασης, προκειμένου να αποφευχθεί οιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Παράλληλα ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στους Δήμους της Αττικής, στην οποία προτείνει τα ιατρεία των ΚΑΠΗ να παραμείνουν ανοικτά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο τηρώντας όμως για το προσωπικό των ιατρείων και τους ασθενείς, αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ.
Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις και θα θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόληψη και την προστασία των ευπαθών ομάδων. Υπάρχει ακόμα χρόνος να κλείσουμε την πόρτα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην λήψη μέτρων».
Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και στην Ελληνική Αστυνομία υγειονομικό υλικό (γάντια μάσκες αντισηπτικά κ.τ.λ.) και εξέφρασε τη πρόθεση του να συμβάλλει στη θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό των συμπολιτών μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες και αγωνίζονται για τον εθνικό σκοπό. Επίσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου και απέστειλε υγειονομικό υλικό.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Επιστολή για ΚΕΠΑ

Επιστολή για ΚΑΠΗ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή