Δέσμη μέτρων για την οικονομική διευκόλυνση και αποκατάσταση των ζημιών ιατρείων και ιατρικών εταιριών, λόγω του κορωνοϊού, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.
Ο ιατρικός κλάδος, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, θα πληγεί άμεσα και σε μεγάλο βαθμό. Ήδη παρατηρούνται σε πολλά ιατρεία, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού υπό τον φόβο της εξάπλωσης του ιού.
Προκειμένου λοιπόν να αμβλυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της επικείμενης υγειονομικής απειλής από τη διάδοση του κορωνοϊού ο Ι.Σ.Α. προτείνει μια δέσμη μέτρων τα οποία θα διευκολύνουν και θα ανακουφίσουν οικονομικά τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρείες.

Ειδικότερα :

Α) Φορολογικές- Ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, όπως αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες μέχρι νεοτέρας, επιδότηση των οικονομικών ζημιών των ιατρών και ιατρικών εταιρειών σε αναλογία με την μείωση του κύκλου εργασιών κατά περίπτωση.

Β) Τραπεζικές – Δανειακές ελαφρύνσεις, όπως αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για παρόμοιο χρονικό διάστημα, παράταση ληξιπρόθεσμων επιταγών, αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων για το ίδιο χρονικό διάστημα, ακύρωση τραπεζικών χρεώσεων ( προμηθειών ) για συγκεκριμένες εμπορικές συναλλαγές, μεταφορές χρημάτων και πληρωμές λογαριασμών.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι τα αρμόδια Υπουργεία με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία θα προχωρήσουν άμεσα στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων τα οποία ήδη πλήττουν τον ευαίσθητο τομέα της παροχής υγείας σε ιδιωτικό επίπεδο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Για την επιστολή πατήστε εδώ


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή