Για το βίνετο με το μήνυμα του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη πατήστε εδώ

Με το μήνυμα «Η υγεία μου, δικαίωμά μου», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που έχει ορισθεί η 7η Απριλίου.

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Όμως πολλοί πολίτες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια και ανισότητες.

Στη χώρα μας, η οικοδόμηση ενός ισχυρού και βιώσιμου συστήματος υγείας προϋποθέτει αποτελεσματικές στρατηγικές, με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

418922278 2093247431008832 932598610031385971 n

Αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο είναι η πρόσβαση όλων των ασθενών στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας, στη θεραπεία που έχουν ανάγκη.

Η Ελλάδα έχει την τύχη να έχει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό. Θα πρέπει να τους διασφαλίσουμε καλές επαγγελματικές συνθήκες για να παραμείνουν στην πατρίδα μας και να στελεχώσουν το Εθνικό σύστημα Υγείας.

Η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας είναι προϋποθέσεις για να εξασφαλιστούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες.

Είναι επίσης σημαντικό, η προσήλωση όλων μας, στην παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, προκειμένου να προσφέρουμε το δικό μας λιθαράκι στο να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή