Για το βίντεο με τις θέσεις του ΙΣΑ για το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που παρουσίασε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πατήστε εδώ

Μετά την αντίδραση των ιατρικών φορέων και την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη κατά την παράστασή του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας » αποσύρθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υγείας τόσο ολόκληρη η επαίσχυντη, τρομοκρατική, εν είδει απειλής, διάταξη του άρθρου 35 που επιχειρούσε, αδιαφορώντας για τη φύση του ΠΙΣ ως δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου που δεν έχει μέλη ιατρούς, να θεσπίσει αυτόκλητη πειθαρχική εξουσία του ΔΣ του ΠΙΣ, καθώς και η παρ. 4 του άρθρου 65 του ιδίου Σχεδίου Νόμου, με την οποία κατά παράβαση του συνόλου των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία κάθε σωματείου επέτρεπε τη συμμετοχή στη ΓΣ μελών που δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένα.

Η απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη αποτελεί συμβολή στη δημοκρατική λειτουργία των ιατρικών συλλόγων καθώς διασφαλίζει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου για τη μετουσίωση των καλύτερων πολιτικών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

20240403131645 PSTL1135

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή