Ο ΙΣΑ με συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου, όσον αφορά στην προστασία και την ευόδωση της υγείας των πολιτών, εκφράζει τη σταθερή του θέση υπέρ της δωρεάς και της μεταμόσχευσης οργάνων. Απευθυνόμενος στους πολίτες τονίζει ότι η προσφορά τους ως δωρητές οργάνων αποτελεί μια πράξη ύψιστης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εφάμιλλης μιας σύγχρονης και προηγμένης κοινωνίας.Επί πλέον τους διαβεβαιώνει ότι όλοι οι ιατροί που συμμετέχουν στη λήψη και μεταμόσχευση οργάνων επιτελούν ένα θαυμαστό έργο, με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη αγωνία.

Ως εκ τούτου θεωρεί ότι δικαίως η μεταμόσχευση οργάνων, που αποτελεί την ύστατη θεραπεία, με την αντικατάσταση ενός οργάνου που πλέον δε λειτουργεί από ένα άλλο υγιές, έχει χαρακτηριστεί ως η ιατρική επανάσταση του 20ου αιώνα.
Είναι πλέον του αυτονοήτου ότι η επιβίωση ενός βαριά πάσχοντος ασθενούς που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελεί τον κύριο και μοναδικό σκοπό των Εντατικολόγων, που με αυτοθυσία μάχονται το θάνατο. Όμως κι όταν η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι αναπόφευκτη, πάλι με τη δωρεά οργάνων κάποιες άλλες ανθρώπινες ζωές σώζονται.

Για το σκοπό αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, συνεπικουρούμενος από το Υπουργείο Υγείας, διασφαλίζει την ορθή διάθεση και αξιοποίηση των οργάνων με διαφάνεια και ασφάλεια, χωρίς καμιά απόκλιση από τους αυστηρούς κανόνες που η νομοθεσία ορίζει. Οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς αποτελούν τη ζώσα απόδειξη της σημαντικότητας και της αποτελεσματικότητας του έργου αυτού.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή