Αθήνα 17-2-2011

Δελτίο Τύπου

• Στην παρωδία διαλόγου που διοργάνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος και αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κουτρουμάνης προκειμένου να σταθεί στα πόδια του το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα που κατεδαφίζει ότι απέμεινε στο χώρο της Υγείας, συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
• Καταγγέλλουμε τους «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» του Π.Ι.Σ., που δεν σεβάστηκαν και αγνόησαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 15-1-2011 που απέρριψε το Σχέδιο Νόμου και σε ένδειξη Διαμαρτυρίας ο Π.Ι.Σ. προκήρυξε 48ωρη Πανιατρική-Πανελλαδική Απεργία τις ημέρες συζήτησης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
• Αντί να συγκαλέσουν νέα Γενική Συνέλευση, ως όφειλαν, προκειμένου το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, να καθορίσει την περαιτέρω στάση του απέναντι στο Νόμο, αυτονομήθηκαν και ευθυγραμμίστηκαν στην επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τη βούληση του Ιατρικού Σώματος.
• Απέφυγαν επίσης την σύγκληση του ΔΣ του ΠΙΣ γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των μελών του διαφωνούσε με την παρουσία του ΠΙΣ σε αυτόν τον διάλογο.
• Διερωτάται ο ιατρικός κόσμος και περιμένει απάντηση, ποιες δεσμεύσεις και ποιοι λόγοι , τους έσυραν σε ρόλο νεροκουβαλητή της κυβέρνησης;
• Ο ιατρικός κόσμος, όλο αυτό το διάστημα της απουσίας των «κυρίων» αυτών, έδωσε ενωμένος τον αγώνα του και δεν θα υποκύψει στα τεχνάσματα των υπονομευτών της λαϊκής υγείας και της εξαθλίωσης του Έλληνα Γιατρού.
• Το Ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα συνεχίσει τον αγώνα του και θα δικαιωθεί.

ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
ΡΗΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ
ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή