Αθήνα, 10-06-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/6/2011


• Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 15/6/2011.
• Η κατάσταση και στο χώρο της Υγείας, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
• Η Πολιτική Ηγεσία του κατ’ ευφημισμό Υπουργείου Υγείας, στην πραγματικότητα Υπουργείου Αποτέφρωσης Υγείας και Κοιν.Αλληλεγγύης, ακάθεκτο προχωρά σε βιομηχανία νομοθετικών ρυθμίσεων που ξεθεμελιώνουν ότι έχει απομείνει από το Σύστημα Υγείας.
• Τα Τροϊκανά υποκατάστατα του «Υπουργείου Αποτέφρωσης» δέσμια συμφερόντων, αποδέχονται το χαρακτηρισμό των «Διαγνωστικών Κέντρων», ως απελευθερούμενου επαγγέλματος, απροκάλυπτα ιδιωτικοποιούν το Ε.Σ.Υ., πυροδοτούν την παραοικονομία στο χώρο της Υγείας που κατά τα άλλα την εξορκίζουν και προωθούν το δικαίωμα ιατρείου για Πανεπιστημιακούς και Νοσοκομειακούς γιατρούς.
• Ταυτόχρονα ακρωτηριάζουν το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν σε ποιόν θα εμπιστευτούν την υγεία τους και απαγορεύουν στους μη συμβεβλημένους με τον Ο.Π.Α.Δ. γιατρούς να συνταγογραφούν, εξωθώντας τους πολίτες να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να προστατέψουν την υγεία τους.
• Τους Έλληνες γιατρούς έχουν κανονικά γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και μαθηματικά τους οδηγούν σε επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση, επιφυλάσσοντας στη νέα γενιά γιατρών το μονόδρομο της ανεργίας και υποαπασχόλησης.
• Καλούμε τους Έλληνες γιατρούς δίπλα και μαζί με τους συμπολίτες τους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ακυρώσουν τα σχέδια διάλυσης του κοινωνικού ιστού και υποδούλωσής τους στους διεθνείς τοκογλύφους.


Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ                         ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή