Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν γίνεται μεταρρύθμιση. Για άλλη μία φορά ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α) Ανδρέας Λοβέρδος, μπλόφαρε παρουσιάζοντας ένα πρόχειρο και ημιτελές σχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί.

Η τελική πρόταση για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, που παρουσίασε σήμερα, έχοντας μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την εξαγγελία μέχρι τον τελικό σχεδιασμό, που, ωστόσο, δείχνει ότι είναι πρόχειρος και ανέτοιμος στην εφαρμογή του.

Επίσης, μετά και την εκπόνηση δύο σχεδίων από ομάδες εμπειρογνωμόνων- τα οποία παρ’ όλα αυτά δεν έλαβε υπόψη του- το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί μαμούθ διοικητικούς σχηματισμούς που θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στο σύστημα χωρίς να προσφέρουν εξοικονόμηση.

Διοικήσεις «γίγαντες» όταν πρόκειται για τόσο μεγάλους νοσηλευτικούς οργανισμούς είναι αδύνατον να λειτουργήσουν γιατί δεν είναι εφικτό να υπάρξει έλεγχος στην καθημερινότητα. Όταν οι υπάρχουσες διοικήσεις των νοσοκομείων αγνοούν - όπως αποδείχθηκε από την αποστολή των λανθασμένων στοιχείων- βασικά πράγματα, όπως πόσα κρεβάτια έχουν και ποιο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό τους δυναμικό, πώς είναι δυνατόν να εποπτεύσουν περισσότερα από ένα νοσοκομεία;

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προσπαθεί να εισάγει ένα σχέδιο εντελώς ανέτοιμη χωρίς κανένα διάλογο ουσίας, για τα μάτια του κόσμου και για τα οικονομικά νούμερα, που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να επιτύχουν εξυγίανση.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται το μπαράζ ανάλγητων μέτρων της κυβέρνησης που δεν φείδεται ούτε του ευαίσθητου χώρου της υγείας ούτε ευρύτερα του κοινωνικού κράτους.

Επιχειρείται να συγκαλυφθεί η απροκάλυπτη ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ που επιδιώκει το Υ.Υ.Κ.Α για καθαρά εισπρακτικούς λόγους υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Λειτουργικές Αναδιατάξεις Μονάδων Υγείας Ε.Σ.Υ».

Η εκπόνηση του Σχεδίου έγινε με μεγάλη προχειρότητα και βασίστηκε σε λανθασμένα στοιχεία που προσπαθούσαν να διορθώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή .Εντούτοις πολλά εξακολουθούν να είναι ανακριβή. Προκύπτουν, λοιπόν, σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την αδυναμία του Υπουργείου να έχει ακριβή εικόνα για τις μονάδες υγείας της χώρας.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α, δέσμια των επιλογών και των δεσμεύσεων της συνεχίζει να αγνοεί τις εκπεφρασμένες θέσεις των ιατρικών συλλόγων και φορέων, αγνοεί τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των γιατρών και νοσηλευτών και δεν αποδέχεται τη συζήτηση με τα αιτήματα των στυλοβατών του Ε.Σ.Υ, οδηγώντας στην πλήρη κατάρρευση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Για τον Ι.Σ.Α

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Ε. Πατούλης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή