25 σάκοι με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Λ.Βουλιαγμένης, στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη Κυνηγού, στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία που διεξάγουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η αλληλεγγύη έγινε πια θεσμός. Ενορίτες και κάτοικοι της κάθε γειτονιάς προσέρχονται κάθε Σάββατο στις συγκεντρώσεις φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ για να συνδράμουν με όσα φάρμακα μπορουν στη μεγάλη αλυσίδα στήριξης των ανασφάλιστων πολιτών που τα έχουν ανάγκη

Ο κόσμος που από νωρίς το πρωί, προσέφερε όσα φάρμακα είχαν σε διαθεσιμότητα ή περίσσια, ακόμη και φάρμακα πολύ υψηλού κόστους για να σωθεί ένας συμπολίτης μας, κατάφερε να αποδώσει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 25 μεγάλους σάκους, οι οποίοι θα κατηγοριοποιηθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.  

Τα φάρμακα που συλλέχθησαν μετεφέρθησαν με ειδικό όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, όπου παρελήφθησαν από εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς για να ακολουθήσει η διαλογή και η περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννη Κυνηγού, η Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Άννα Παπαπροκοπίου, στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ καθώς επίσης οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Μαρία Παιδονόμου, κα Ελένη Μελιάδου, κα Σούλα Πέτσα, κα Νάσια Καραμπάρμπα, κα Καλλιόπη Περέα, κα Βούλα Παπαδοπούλου, κα Μαρία Αρναούτη, κα Ντίνα Ντόκου, κος Χρήστος Δασκαλόπουλος, κα Ευγενία Δασκαλοπούλου, κα Βούλα Πέγκα, κος Παναγιώτης Κοτσοβός.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ -5μμ, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

Τηλέφωνα για ραντεβού από τις 9πμ μέχρι τις 2μμ στο 210 3847374.

Επίσης, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Κοινωνικό Φαρμακείο Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ-2μμ για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής.

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

vv

 

 6 4 2013 Ag Ioanni Kinigos

 

6 4 2013 Ag Ioanni Kinigos 2

 


 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή