Ανοιχτή Επιστολή στα Μέλη του Ι.Σ.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ Αρ.308/29-12-2011, με το οποίο κατοχυρώνεται η ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς είτε είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι, ζητήσαμε από τον Πρόεδρό του κο Γεράσιμο Βουδούρη να αποσαφηνίσει τα εξής:

1) την ιατρική αμοιβή για την οποία ουδείς λόγος γίνεται. Εμείς, εμμένουμε στα 20 ευρώ ως ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

2) τη διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και ελεύθερα και το χρονοδιάγραμμα έναρξής της.

3) τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

4) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους.

Παράλληλα, έχουμε ήδη ζητήσει και αναμένουμε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη, τη νομοθετική κατοχύρωση των 350 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους ελευθεροεπαγγελματίες με χρονοδιάγραμμα και τρόπους αποπληρωμής.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

μέχρι τις παραπάνω αποσαφηνίσεις θα πρέπει να ακολουθείτε τις αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών διότι οι στιγμές αυτές θα καθορίσουν τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης τα επόμενα 10 χρόνια. Η απόφαση του Ι.Σ.Α. είναι απεργιακή κινητοποίηση μέχρι Τρίτη 10-1 και νέα απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. το βράδυ της Τρίτης 10-1 για τις περεταίρω δράσεις και κινητοποιήσεις μας.

Έκκλησή μας είναι κανείς να μην εγγράφεται στον ΕΟΠΥΥ μέχρι την τελική μας νίκη.

Όσοι εγράφησαν ήδη να ανακαλέσουν τη δήλωσή τους.

Εμείς, ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των Αρχηγών Κομμάτων για τις εξελίξεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσα στην εβδομάδα αυτή έχουμε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, κο Αλέξη Τσίπρα (Τρίτη 10-1 ώρα 10π.μ.), την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη (Πέμπτη 12-1 ώρα 1μ.μ.) και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κο Αντώνη Σαμαρά (Πέμπτη 12-1 ώρα 2:30μ.μ.). Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κο Φώτη Κουβέλη και τη Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Αγώνας συνεχίζεται.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή θα μετρήσουμε εκείνους που συντάσσονται με τους αγωνιστές και εκείνους που λιποτακτούν εις βάρος των συναδέλφων τους.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ             Ο Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πατούλης                Στάθης Τσούκαλος

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή