O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με σχόλια, για τη χορηγηθείσα – ήδη από τον Μάρτιο του 2023- αιγίδα του στο συνέδριο που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα με τίτλο «Εξελίξεις στην Ομοιοπαθητική Εκπαίδευση-Εμπειρία μισού αιώνα», οφείλει να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

  • Η χορήγηση αιγίδας δεν σημαίνει, άνευ άλλου τινός, υιοθέτηση κάθε επιστημονικής θέσης που θα διατυπωθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου, απ΄ όπου αν αυτή διατυπώνεται.
  • Πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι τα επιστημονικά συνέδρια είναι ο χώρος όπου μπορεί να γίνεται εποικοδομητικός και γόνιμος επιστημονικός διάλογος. Αυτός είναι και ο λόγος που στο πλαίσιο των σκοπών του ενθαρρύνει τον επιστημονικό διάλογο και χορηγεί την αιγίδα του όταν πρόκειται για συνέδριο που διοργανώνεται από επιστημονικό φορέα.
  • Ο ΙΣΑ έχει με κάθε ευκαιρία τονίσει ότι η ομοιοπαθητική όπως και κάθε εναλλακτική θεραπεία πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από ιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί επαρκώς. Και τούτο γιατί κάθε πράξη για θεραπευτικούς, διαγνωστικούς και προληπτικούς σκοπούς εμπίπτει στην έννοια της ιατρικής πράξης σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3418/2005.

Η ομοιοπαθητική αποτελεί μία συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση, και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι νομοθετημένα ως γαληνικά από το 1994 και ως φάρμακα από το 2013.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή