Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, βρίσκει τη χώρα μας μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μετά την πανδημία έγινε πλέον κατανοητό, ότι η δημόσια υγεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, γιατί συνδέεται με τις αντοχές των κοινωνιών και των οικονομιών. Τα χρόνια που έρχονται οι υγειονομικές κρίσεις θα πολλαπλασιαστούν και τα συστήματα υγείας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα καταρρεύσουν, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Το αίτημα «Υγεία για όλους», όπως είναι και το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι πιο επιτακτικό από ποτέ. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες, για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και τον τόπο διαμονής τους. Είναι πλέον προφανές ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία, αποτελεί αναγκαία συνθήκη, όχι μόνο για την στήριξη του κράτους -πρόνοιας αλλά και για την επιβίωση των κοινωνιών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους υγειονομικούς που αγωνίζονται για να στηρίξουν το σύστημα υγείας και τον ασθενή και ειδικά τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό μας, για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, για να διασφαλίσουμε Υγεία για όλους τους πολίτες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή