Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης, σε όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη ενάντια στην ασθένεια καθώς και στους επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να προσφέρουν νέα όπλα στον ασθενή. Δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε από τον πλευρά που μας αναλογεί, στην πρόληψη της νόσου και σε μια καλύτερη περίθαλψη για τον ασθενή.

Η πανδημική κρίση έφερε σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, με ορατά τα δυσμενή αποτελέσματα, για τους ογκολογικούς ασθενείς. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα, στην περίθαλψη της ευαίσθητης αυτής ομάδας των ασθενών.

Πυλώνες της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο, αποτελούν η πρώιμη διάγνωση, η θεραπεία και η ανακουφιστική φροντίδα. Αποτελεί χρέος της πολιτείας, η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασθενών, στις σύγχρονες θεραπείες που έχουν ανάγκη. Οι γιατροί των δημοσίων δομών στηρίζουν με αυταπάρνηση το σύστημα υγείας, ωστόσο είναι απαραίτητη, η άμεση ενίσχυση των ογκολογικών κλινικών, με εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει την προσπάθεια να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, με διάθεση κονδυλίων που αξιοποιούνται για την ενίσχυση των δομών υγείας. Ειδικότερα, διασφάλισε 150 εκατ. για τη μισθοδοσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,50 εκατ. για τεχνολογικό εξοπλισμό και 4 εκατ. για την αγορά 50 ασθενοφόρων.

Μια νέα εποχή, στη πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας, σηματοδοτούν τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου «Απόστολος Δοξιάδης» και «Φώφη Γεννηματά», τα οποία καλούμε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν. Παράλληλα, στην ενημέρωση του κοινού είναι ιδιαίτερα σημαντική, η συμβολή των ΚΕΠ Υγείας που λειτουργούν στους 150 δήμους- μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες. Καθώς ένας στους τρείς καρκίνους μπορεί να προληφθεί, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Παράλληλα, τονίζουμε την ανάγκη για την οργάνωση δομών ανακουφιστικής φροντίδας.  Οφείλουμε ως κοινωνία να διασφαλίσουμε στους ασθενείς ότι μπορούν να φύγουν με αξιοπρέπεια.
Ως γιατρός, Πρόεδρος του ΙΣΑ,  Περιφερειάρχης, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ενισχύσω τον αγώνα κατά του καρκίνου και να στηρίξω τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Είμαστε κοντά τους, στη μάχη που δίνουν
».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

Untitled 1

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή