Π.Ι.Σ.: Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα- Ανανέωση συμβάσεων Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταβάλει προσπάθειες ούτως ώστε να καταβληθούν στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας τα ληξιπρόθεσμα, έως 31/12/2011, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.
Το θέμα ετέθη από τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά.
Με την πάροδο της πενταετίας υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, (τέλος του έτους παραγράφονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010).
Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών.
Η εκδίκαση της αγωγής η οποία ήταν για τις αρχές του Δεκεμβρίου αναβλήθηκε, 
λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
Το Υπουργείο Υγείας καλείται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30/6/2015. Αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση οι ιατροί δεν θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Σύσκεψη στο ΥΥΚΑ για τα νησιά
Σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών θα συμμετάσχει, σήμερα Τρίτη, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος. Θέμα της σύσκεψης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της Περίθαλψης τα νησιά και δη αυτά που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 13.00.
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. θα επαναλάβει στον Υπουργό Υγείας την ανάγκη Νομοθετικής Ρύθμισης, τόσο για τις ληξιπροθέσμες οφειλές, όσο και την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή