Την ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Μεγάρων στήριξε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με φαρμακευτικό υλικό της δράσης του ΣΚΑΙ Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία. Εννέα μεγάλες κούτες με σκευάσματα όλων των παθήσεων παραδόθηκαν σήμερα από κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δημου Μεγαρέων, με σκοπό την ενίσχυση της φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και απόρων συμπολιτών μας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνας, κ Δορόθεος, με την ευλογία του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου, ευχόμενος καλή ευόδωση στο σπουδαίο έργο αλληλεγγύης του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Μαρινάκης και οι Αντιδήμαρχοι κκ Βαρελας και Παπαλευθέρης, ο επιστημονικός διευθυντής του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και μέλος ΔΣ κος Δρίτσας, η εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών του Κόσμου κα Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Επίσης, σημαντική ήταν η συμμετοχή του κου Τσιούλα, εκπροσώπου της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, με την οποία το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασίας με την Ομογένεια. "Η ελληνοαμερικανική Ομογένεια θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Μέσα από τη συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκινούμε πιλοτικά προγράμματα στήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και άπορων πολιτών" δήλωσε ο κος Τσιούλας

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ανοίγουμε το δρόμο για την ίδρυση κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από κάθε δράση μας, με φάρμακα, εμβόλια, εκστρατείες πρόληψης, αγωνιζόμαστε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να διατηρήσουμε στη ζωή τον κάθε συμπολίτη μας. Χρειάζεται δύναμη και δυναμική, μέσα από έναν εθνικό σχεδιασμό αναδιάρθρωσης της υγείας που στόχο θα έχει να σώζει ανθρώπινες ζωές και να διασφαλίζει την υγεία των πολιτών που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση"

 

Συνεχής στόχος μας είναι η ενίσχυση ανασφάλιστων συνανθρώπων μας. Θα συνεχίσουμε, μέσα από τα κοινωνικά φαρμακεία, όπως κάναμε με τα κοινωνικά παντοπωλεία, με την ίδια δυναμική και ζήλο το έργο μας. Η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει θέση και λόγο στο να υποστηρίξει και να υπηρετήσει την ανθρώπινη ανάγκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό με αποφασιστικότητα και συνέπεια» ήταν το μήνυμα του Γεν. Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κου Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Ιωαννης Μαρινάκης ευχαρίστησε για τη φαρμακευτική προσφορά και ευχήθηκε τη συνέχιση της αγαστής αυτής συνεργασίας με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Η συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Κοινωνικού Φαρμακείου των Μεγάρων θα συνεχιστεί προς την εξυπηρέτηση αναξιοπαθούντων πολιτών που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση ή δεν έχουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα για να αγοράσουν το φάρμακό τους.

 

 

 

 27 4 13 megara 1

 O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.Δορόθεος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Μαρινάκης στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου

 

27 4 13 megara 2

 

27 4 13 megara 3

 

 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή