Παρασκευή 31/5/2013 - 9:30 -2:30 Σεβαστουπόλεως 113 - 3ος όροφος

Ημέρα Εθελοντικών Ομάδων Εργασίας διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολης την Παρασκευή 31 Μαίου 2013 μέσα σε ένα πλαίσιο δράσεων από εργαζομένους της Φαρμακευτική Εταιρεία Novartis, που θα παρέχουν εθελοντική εργασία στους χώρους του Ιατρείο και παράλληλα θα προσφέρουν εδέσματα στους ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου.

Εθελοντές εργαζόμενοι από τη Novartis θα προσφέρουν πρακτική και υλική βοήθεια σε σωματεία σε ομάδες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά, και δημιουργία. Στα πλαίσια αυτά, 22 εργαζόμενοι της Εταιρείας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολης εθελοντικά, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν στους ανασφάλιστους ασθενείς κεράσματα και μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προάγει την ανθρώπινη επαφή σε πολλές ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας και παράλληλα μέσα από την αλληλέγγυη κοινωνική συναναστροφή να χαρίσει χαμόγελα σε πολλούς που ξέχασαν να χαμογελούν.

Εξίσου σημαντική είναι και η δράση και για τον ίδιο τον εθελοντή, ο οποίος θα μάθει να συνυπάρχει ειλικρινά και βιωματικά με τους συνανθρώπους του, προάγοντας την ισότιμη κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η κατανομή εργασίας στη σύνθεση των 22 εθελοντών των Ομάδων Εθελοντών της Εταιρείας Novartis στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα είναι για τις 31/5/2013 και ώρες 9:30 - 2:30 η ακόλουθη:

1ος εθελοντής ενημερώνει όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ότι υπάρχει κέρασμα από την εταιρεία Novartis

2ος, 3ος - Γραμματεία (θα τους καθοδηγήσει η κα Κατερίνα Αυλωνίτη)

4ος - Καταχώρηση αριθμού μητρώου και ονοματεπώνυμου (θα τους δείξει η κα Αυλωνίτη)

5ος-6ος-στα κεράσματα

7ος - ελέγχει όλα τα ληγμένα από τη βιτρίνα του Α ιατρείου και του Β ιατρείου

8ος - 9ος Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους A,B,C

10ος - 11ος Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους D,E,F

12ος - 13ος Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους GHIJ

14ος - 15ος Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους KLMN

16ος - 17ος - Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους O P Q R S T

18ος - 19ος - Κατηγοριοποίηση Φαρμάκων - έλεγχος λήξης και ακύρωση ταινίας γνησιότητας στους σάκους uvwxyz        

20ος - 22ος - έλεγχος ημερομηνίας λήξης στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου και ακύρωση ταινιών γνησιότητας

Εκτός από τη συμμετοχή των 22 εθελοντών στο γεύμα και τις εργασίες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, 500 ακόμα εθελοντές θα προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία και θα διοργανώσουν εκδηλώσεις σε δομές των ακόλουθων φορέων: Αναρρωτήριο Πεντέλης, Φάρος των Τυφλών, Γιατροί του Κόσμου, Στουπάθειο Ίδρυμα, Κοινωνικές δομές Δήμου Αμαρουσίου, Σικιαρίδειο Ίδρυμα, Φιλανθρωπικός Οργανισμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" και στη Θεσσαλονίκη στο Σύλλογο Γονέων των παιδιών με κακοήθη νοσήματα "Λάμψη" καθώς και στο 3ο και 6ο Κ.Α.Π.Η. Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή