• 21 μεγάλοι σάκοι συγκεντρώθηκαν στη δράση «Όλοι μαζί Μπορουμε» στην Αγ.Παρασκευή και στο Καλπακι Ιωαννίνων

Φάρμακα στο Αργυρόκαστρο για τους ανασφάλιστους πολίτες της ελληνικής μειονότητας Β.Ηπείρου παρέδωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιερά Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, της Επαρχίας Κάτω Δερόπολης Β.Ηπείρου.

Τα φάρμακα προέρχονταν από τη δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ, στην οποία, εδώ και 1,5 χρόνο, έχουν λάβει μέρος εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Συνολικά παραδώσαμε 27 κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου της Β.Ηπείρου, στον ακριτικό δήμο Πωγωνίου-Καλπάκι και στο δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων για τις ανάγκες των ανασφάλιστων και των κατοίκων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ Πατούλης, συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγή Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Σ.Φούσα και ομάδα γιατρών του ΙΣΑ και του ΙΣ Ιωαννίνων, παρέδωσαν το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.Δημήτριο και εθελοντές γιατρούς της Μητροπόλεως στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη, οι οποίοι και θα αναλάβουν την περαιτέρω δωρεάν διάθεση των φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες ανασφάλιστους ενορίτες της Μητροπόλεως. Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Γεν Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ν.Κοτροκόης, ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δ.Μαλιουκης, και ο Δημαρχος της Δερβιτσάνης Φ.Γκούτσας.

Κατά την επίσκεψή τους στη Δερβιτσάνη, ο πρόεδρος του ΙΣΑ παρακολούθησε την εσπερινη ακολουθία Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δερβιτσάνης, πρωτοστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράδοση των φαρμάκων και ημερίδα με θέμα «Πυλώνες Πρόληψης και Κοινωνικής Αληλεγγύης στην Ιατρική». Στην περιοδεία και στις ημερίδες που πραγμτοποιήθηκαν στη Δερβιτσάνη, στο Καλπάκι και την Ελεούσα της Ζίτσας, συμμετείχαν επίσης ο τ.Υπουργός Α.Φούσας, η Πρόεδρος του ΙΣ Ιωαννίνων Σ.Τσιάρα, ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Γειτονα, Κ.Γείτονας, και άλλοι έγκριτοι γιατροι.

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο στο Πνευματικό Κέντρο της Δερβιτσάνης, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για θέματα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων, οστεοπόρωσης και διακοπής καπνίσματος. Ο κ.Πατούλης δήλωσε στους συμπατριώτες της Δερβιτσάνης ότι, στα πλαίσια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, οι εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «…θα είναι κοντά σας. Όπως δώσαμε μια υπόσχεση συνέχειας και συνέπειας στα 16 ακριτικά οδοιπορικά υγείας, την οποία και τηρήσαμε, , υποσχόμαστε σήμερα ότι θα σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο υγείας, πρόγραμμα «Υιοθέτησης» ανασφάλιστων χρόνιων ασθενών, μέσα από το οποίο θα χορηγήσουμε δωρεάν 900.000 φάρμακα. Θα είμαστε δίπλα σας, με φάρμακα, με εμβόλια και ό,τι άλλο χρειαστείτε. Προγραμματίζουμε μετρήσεις οστεοπόρωσης και εργαστηριακές εξετάσεις πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.»

Παράλληλα, 15 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην ενορία του Τίμιου Σταυρού στην Αγ.Παρασκευή Αττικής που προορίζονται για το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Το Ιατρείο Κοινωνικής Απποστολής ευχαριστεί ιδιαιτερα τη Μητρόπολη Μεσογαίας, στην οποία ανηκει η εκκλησία, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Τιμίου Στταυρού Π.Κωνσταντίνο για τη συνεργασια στη συλλογή φαρμάκων. Επίσης,  6 σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν στο ακριτικό Καλπάκι, το οποίο συνεχίζει τη συλλογή φαρμάκων σε όλα τα χωριά του την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να συγκεντρωθούν ικανές ποσότητες για το Κοινωνικό του Φαρμακείο που ξεκινά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ.Καψάλης στην ακριτική αυτή περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 9 2013 1 dervitsani-paradosi-farmakwn
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.Δημήτριο, τον τ.Υπουργό Α.Φούσα, τον Πρόεδρο της ΕΚΕ Σ.Φούσα και τον Δήμαρχο Δερβιτσάνης Φ.Γκούτσα την παράδοση φαρμάκων στη Δερβιτσάνη

13 9 2013 2 paradosi-sto-kalpaki

Ο Προεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με το Δήμαρχο Πωγωνίου Κ.Καψάλης και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ Σ.Φούσα

13 9 2013 3 patoulis-mitropolitis-argirokastro

ο κ.Παοτούλης στο Σεβασμιότατο Μητροπολιτη Αργυροκάστρου κ.Δημήτριο


13 9 2013 4 foreis-dervitsani

Από ΑΡ: Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ.Καψάλης, ο Δημαρχος Δερβιτσάνης Φ.Γκούτσας, ο τ.Υπουργός Α.Φούσας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ γ.Πατουλης, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ.Δημήτριος, ο ΠρόξενοςΑργυρικάστρου Ν.Κοτρόκοης, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Σ.Φούσας και ο Επαρχος Κάτω ερόπολης Δ.Μαλιούκης

13 9 2013 5 dervitsani-imerida

13 9 2013 6Μ-mitropolitis-iereis-argyrokastrou

Κατά την ημερίδα στη Δερβιτσάνη, ο κΠατούλης με τον κλήρο

13 9 2013 7-patoulis-diamrxo-zitsas

Κατά την παράδοση φαρμάκων, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με το Δήμαρχο Ζίτσας Δ.Ρογκότη

14 9 2013 agia paraskevi

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή