Εκατοντάδες περαστικοί και επισκέπτες της αγοράς στην πρώτη Κυριακή εφαρμογής του νέου ωραρίου 3 Νοέμβρη προσέτρεξαν στη συγκέντρωση φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής – Παράρτημα Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και τον ΣΚΑΙ μπροστά στο Μητροπολιτικό Ναό, στο κέντρο της Αθήνας

Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον ΣΚΑΙ, στα πλαίσια του Όλοι μαζί μπορούμε και την Υγεία.

10 μεγάλοι σάκοι ήταν ο απολογισμός της Κυριακής, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ήταν κάποια φάρμακα υψηλού κόστους, απαγορευτικά για την τσέπη των ανασφάλιστων ασθενών.

Τα φάρμακα μεταφέρθηκαν με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και παρελήφθησαν από τους εθελοντές του ιατρείου, για να κατηγοριοποιηθούν και να διοχετευθούν σε ανασφάλιστους εμπόρους και πρώην επιχειρηματίες που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν χωρίς γιατρό και φάρμακο.

Γι αυτούς τους πολίτες, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δημιούργησε Παράρτημα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει αρχές Δεκέμβρη Τρίτη και Τετάρτη από τις 10πμ έως 3μμ.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής καθημερινά προσέρχονται 300-400 ασθενείς και λαμβάνουν δωρεάν το φάρμακό τους βάσει ιατρικής συνταγής του θεράποντα γιατρού τους. Από 1η Οκτωβρίου 2013, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακά τους και όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του VoucherΥγείας.

Στη συγκέντρωση φαρμάκων συμμετείχαν ο Πατήρ Δημήτριος της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Π.Καρελλας, η Αντιπρόεδρος Ρ.Ζούλοβιτς και μέλη του ΔΣ του ΕΣΑ, ο Διευθυντής του ΕΣΑ Σ.Αντωνίου, ο Διευθυντής της Αποστολής Κ.Δήμτσας, ο Διευθυντής του ΣΚΑΙ Γ.Σπανολιός, ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Α.Πορτοσάλτε, η φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Α.Παπαπροκοπιου, εθελοντές του Ιατρείου και στελέχη της Αποστολής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 

 

syllogi-3-11-1 



syllogi-3-11-2

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή