«Με προσπάθεια θα ξεπεράσουμε κάθε κρίση» ήταν το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου Β στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης για την καθιερωμένη κοπή Πίτας του συνδέσμου.

Ο κ. Ιερώνυμος Β που ευχαρίστησε θερμά το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου για την ιδιαίτερη εκδήλωση, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησαν ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής, το οποίο σήμερα κλείνει 2 χρόνια λειτουργίας.

Πριν 2 χρόνια ακριβώς, ο Μακαριότατος Αρχιεπισκοπής, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ευλόγησε την έναρξη και λειτουργία του πρότυπου και πρωτοποριακού αυτού θεσμού, που σήμερα αριθμεί 40.000 επισκέψεις ανασφάλιστων στη δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. «Από το παρελθόν μας μένουν μόνο οι αναμνήσεις. Το μέλλον είναι απρόσμενο και δε ξέρουμε αν θα ικανοποιήσουμε τα οράματά μας. Οπότε μας μένει το τώρα και αυτό είναι το σημαντικό, όπως αυτή εδώ η σημαντική προσπάθεια» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ.Πατούλης, που πέρυσι ανακηρύχτηκε Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου και τιμήθηκε από την Πρόεδρο Νίκη Παπανικολάου-Πεπέ και το Γεν Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κο Μουτσόπουλο για τη σπουδαία κοινωνική και ανθρωπιστική του προσφορά μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δήλωσε « Με τους 300 εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, προσπαθούμε καθημερινά, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, μαζί με τον Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της κο Δήμτσα, να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύσεις στα αδιέξοδα της αρρώστιας και της φτώχειας, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Και δεν ξεχνούμε ότι….στη θέση αυτών των ανθρώπων που σήμερα αγκαλιάζουμε, αύριο μπορεί να βρεθούμε εμείς.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, συνοδεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο, η Υπουργός Τουρισμού Ο.Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Β.Κικίλιας και Δ.Ψυχάρης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος, το ΔΣ του Συνδέσμου και πλήθος κληρικών, ακαδημαϊκών και πολλών άλλων πολιτών.


 

 30 1 Filoi arxiepiskopis 18

 

30 1 Filoi arxiepiskopis 5


 



 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή