Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους στον Αγ.Θωμά στο Γουδί.

Η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου ενορίτες της 3ης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι ή άποροι, έχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του.

50 ηλικιωμένοι εξετάστηκαν προληπτικά από καρδιολόγο και ορθοπαιδικό και υποβλήθηκαν μέτρηση χοληστερίνης, γλυκόζης νηστείας, σε καρδιογράφημα, σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε 2 Φεβρουαρίου 2014 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφορά στην προληπτική εξέταση ανασφάλιστων και απόρων της 3ης ηλικίας για οστεοαρθρίτιδα και καρδιαγγειακό κίνδυνο και υλοποιείται πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3847374.

 

 

 

 


 

 23 2 2014 ag thomas 1

 23 2 2014 ag thomas 14

 23 2 2014 ag thomas 4


 


 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή