Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που διοργανώνει, επισκέφθηκε την Σκύρο, 30 έως 31-1-2016.

Η αποστολή αποτελούνταν από τον παθολόγο καθηγητή κ. Ν. Καλιακμάνη, τον καρδιολόγο κ. Θ. Ριζόπουλο, τον χειρουργό-αγγειολόγο κ. Ι. Κονιδάρη, τον ορθοπαιδικό κ. Γ. Πέγκο. τον δερματολόγο κ. Κ. Νομικό, τον ακτινολόγο κ. Σ. Παπανικολάου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΩΡΛ κ. Μ. Μπεληγιάννη από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας.

Το διήμερο τις παραμονής της αποστολής στο νησί, εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σκύρου συνολικά 292 ασθενείς, εκ των οποίον στο παθολογικό 26, στο χειρουργικό-αγγειολογικό 29, στο καρδιολογικό 60, στο ορθοπαιδικό 101, στο ΩΡΛ 61 και στο δερματολογικό 15. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 50 εργαστηριακές εξετάσεις υπερήχων (υπέρηχοι σώματος και triplexκαρδιάς και αγγείων).

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του να συνδράμει τις περιοχές της χώρας και ειδικά τα ακριτικά νησιά μας. Οι κάτοικοι των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και πληρώνουν με την υγεία τους, την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να διοργανώνει οδοιπορικά σε όλη τη χώρα.»

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

                                                                          

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α.  Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ   «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Γιώργος Πατούλης                      Κωνσταντίνος Δήμτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 1 2016 ika skyros1

30 1 2016 ika skyros2

30 1 2016 ika skyros3

30 1 2016 ika skyros4

30 1 2016 ika skyros5

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή