Ο Σταύρος Αρχοντάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1996. Αποφοίτησε από την Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού το 1997. Ασχολείται σε ερευνητική βάση με την ιστοπαθολογία της κυτταρίτιδας σε κυτταρικό-μοριακό επίπεδο.

Ανάμεσα σε ανείπωτες δυσκολίες που συνάντησαν οι Αργοναύτες στο ταξίδι τους προς τη Μυθική Κολχίδα, εκείνη που έμεινε πιο ονομαστή στο πέρασμα του χρόνου ήταν οι Συμπληγάδες Πέτρες, δυο μαγεμένα βουνά που έλιωναν στο συμπλησίασμά τους όσα πλοία τολμούσαν να τις αψηφήσουν. Το πρώτο πλοίο που κατάφερε, με τη βοήθεια των θεών, να περάσει (σχεδόν) άθικτο ανάμεσά τους ήταν η Αργώ.

Η αρμονική εξωτερική εμφάνιση, ή αλλιώς Ομορφιά, αποτελεί τη σύγ-χρονη Αργώ η οποία, βοηθώντας τη γυναίκα του 21ου αιώνα να ταξιδέψει προς την "Κολχίδα" (της επαγγελματικής καταξίωσης, της κοινωνικής προβολής και της προσωπικής ευτυχίας), θα συναντήσει αναπόφευκτα τις δικές της "συμπληγάδες", από τις οποίες μπορεί να διαφύγει, όχι με τη βο-ήθεια των αρχαίων Θεών (που άλλωστε δεν ζουν πια...) αλλά με τη βοήθεια της επιστημονικά τεκμηριωμένης Γνώσης.

Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει επιστημονικά τα δύο βασικότερα προβλήματα της γυναικείας Ομορφιάς, την παχυσαρκία και την κυτταρίτιδα. Προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία πλήρη επιδημιολογική ανάλυση, μία λεπτομερή επεξήγηση των παθογενετικών μηχανισμών, μία αναλυτική αναφορά των κλινικών εκδηλώσεων και τέλος, προσεγγίζει με επιστημονικό ενδιαφέρον όλες τις ανά τον κόσμο διαθέσιμες μορφές θεραπευτικής αντιμετώπισης των δύο αυτών τόσο σημαντικών προβλημάτων Αισθητικής και Υγείας.

 

 

 

 paxisarkia-kyttaritida
 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή