Ο Παναγιώτης Λ. Σίδερης είναι Παθολόγος ιατρός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2021 ξεκίνησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, με θέμα «Η ιστορία της Φαρμακολογίας – Θεραπεία του άγχους από την κλασική αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ο «ψυχοσωματικός» παράγων των ασθενειών: Από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.

Η ψυχοχωματική ιατρική δίνει έμφαση στην ενότητα του ψυχικού οργάνου και σώματος και στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Ασχολείται με τη σχέση ανάμεσα στους ψυχολογικούς και τους σωματικούς παράγοντες, στην αιτιολογία και τη διατήρηση της νοσολογικής κατάστασης.

Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι η ανάδειξη της επίδρασης, η διερεύνηση και ο καθορισμός του όρου «Ψυχοσωματικός Παράγων» στην εμφάνιση και θεραπεία των ασθενειών του πεπτικού συστήματος καθώς και η ιστορική εξέλιξη του όρου «Ψυχοσωματικός» στην ιατρική έρευνα και βιβλιογραφία κυρίως στον 19ο και τον 20ο αιώνα σε βιβλία Παθολογίας και Ψυχιατρικής.

 

 

 

 

 

 

 

sideris front

sideris back

   
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή