Γαλλία

Το Diplôme d’Etat de docteur en médecine και η πλήρης κατοχύρωση του Diplôme d’Etudes spécialisées (DES) παρέχουν στο γιατρό το δικαίωμα άσκησης της ιατρικής ειδικότητας στη Γαλλία.

Ειδικότητα στη Γαλλία: Για να ξεκινήσει ειδικότητα ένας γιατρός πρέπει να συμμετάσχει στον εθνικό διαγωνισμό ECN (Epreuves Classantes Nationales).
Έχουν δικαίωμα εγγραφής οι φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος του 2ου κύκλου (6ο έτος σπουδών) ή έχουν κάποιο ισότιμο τίτλο από τα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Κατά συνέπεια, oι Έλληνες φοιτητές Ιατρικής που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών, και ό απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτό το διαγωνισμό.
Οι εξετάσεις είναι στα γαλλικά απαιτούν καλό επίπεδο χειρισμού της γλώσσας.
Η εγγραφή στις ECN γίνεται τον Μάρτιο και οι εξετάσεις γίνονται στη Μασσαλία αρχές εκάστου Ιουνίου . Η επιλογή της ειδικότητας γίνεται ανάλογα με τη σειρά κατάταξης. Η διαδικασία επιλογής της ειδικότητας (και του πανεπιστημιακού νοσοκομειακού κέντρου) γίνεται σε εθνικό επίπεδο τον Σεπτέμβριο μέσω διαδικτύου. Η ειδίκευση (internat) διαρκεί 3 ως 5 χρόνια. Περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων, πρακτικά καθήκοντα και υποστήριξη διατριβής.

Περισσότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας http://www.cng.sante.fr/

Χρήσιμες ιστοσελίδες:

http://www.cng.sante.fr/
http://www.remede.org/documents/rubrique129.html

 

 

Θέσεις  εργασίας  για Οφθαλμίατρους στην  Γαλλία

 από την Alpha Business & Employment

Εκ μέρους πελατών μας ψάχνουμε  γαλλόφωνους Χειρούργους Οφθαλμίατρους και Οφθαλμίατρους.

Οι θέσεις αφορούν συνήθως κλινικές και ο μισθός είναι ανάλογος με τον αριθμό προσέλευσης   ασθενών που εσείς θα επιλέξετε να εξετάζεται  καθημερινά .  

Παράδειγμα: 

Για πενθήμερη εργασία(35-45 ώρες την εβδομάδα) με πέντε εβδομάδες άδεια και 8 μέρες ρεπό δηλαδή περίπου 225 μέρες εργασίας τον χρόνο με  προσωπικό βοηθό και γραμματέα.     

-Για 50 ασθενείς  την μέρα:  128 100 € καθαρά/χρόνο 

-Για 40 ασθενείς  την μέρα:  102 500 € καθαρά/χρόνο

-Για 30 ασθενείς  την μέρα:   89 700 € καθαρά/χρόνο       

Πόλεις όπως το Παρίσι, η Μασσαλία, η  Νίκαια, το Μπορντό ,η Αβινιόν κ.α έχουν μεγάλη ανάγκη και έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων και ψάχνουν υποψήφιους  σοβαρούς ,ειλικρινείς και υπευθύνους  για άμεση πρόσληψη. 

Παρέχουμε βοήθεια για την μετεγκατάσταση , την εκμάθηση γλώσσας και την εγγραφή σας ως Ιατρός στην Γαλλία. 

Για τους  ιατρούς  που δεν μιλούν γαλλικά αλλά έχουν εξασφαλίσει μία θέση εργασίας παρέχουμε  ταχύρρυθμα  μαθήματα γαλλικών.   Αν ενδιαφέρεστε παρακαλώ στείλτε μας το βιογραφικό σας στα αγγλικά ή γαλλικά   και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα . 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή