images/logo-sillogou3.jpg

Αθήνα, 28-11-2011

ΠΡΟΣ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ

Σε εφαρμογή των Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. της 6-11-2011, το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., σε συνεδρίασή του την 22-11-2011αποφάσισε και κοινοποίησε προς τους Ιατρικούς Συλλόγους με αριθμ. Πρωτ. 2271/24-11-2011, τις ακόλουθες εφαρμοστικές οδηγίες, αφού εξασφάλισε την αναγκαία Νομική Γνωμοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι.Σ.Α. ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2011 έχει καλέσει τους ιατρούς - μέλη του να απέχουν της παροχής ιατρικών υπηρεσιών βάσει των συμβάσεων τους με τον ΟΠΑΔ, εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς του (συνολικά 350.000.000 ευρώ). Ταυτόχρονα έχει ζητήσει όλοι οι ιατροί να δέχονται όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εισπράττοντας από αυτούς τις προβλεπόμενες από το νόμο ελάχιστες αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση του ΟΠΑΔ και τον Προεδρο του Κο Σουλιώτη, ότι θεωρούμε αδιανόητη την αποστολή «ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ», πολλώ δε μάλλον τη διακοπή συμβάσεων, των ιατρών μελών μας, που έχουν ήδη ή θα προβούν σε «επίσχεση». Σε τέτοια περίπτωση θα έχουν σύσσωμο το Ιατρικό Σώμα, απέναντι του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                          ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ