Γ.Πατούλης: Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει.

Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συνεχίζουν να δηλώνουν συμμετοχή  στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με Covid-19, μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής, που εξασφάλισε ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής.
Ήδη πολλοί γιατροί ανταποκρίθηκαν και έχουν κάνει εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Video κλήση τον ασθενή με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο ιατρό.
Πρόκειται για ένα application που μπορεί εύκολα ο γιατρός να κατεβάσει στο κινητό του.
Με τον τρόπο αυτό, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.α).
Οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε η εφαρμογή να απλοποιηθεί για να είναι εύχρηστη και να δώσει ουσιαστική λύση στην άμεση επικοινωνία ασθενούς ιατρού με ασφάλεια «μένοντας στο σπίτι».
Από τη μεριά του το Doctor Next 2Me, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και δημιούργησε την απλοποιημένη μορφή της πλατφόρμας, την οποία έθεσε δωρεάν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης καλεί όλους τους ιατρούς της Αθήνας να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή, Doctor Next 2 Me και να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
« Αξιοποιούμε τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα συμβάλλουμε στην θωράκιση των πολιτών της Αττικής απέναντι στην επιδημία. Ζητάμε από τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ να ενταχθούν στην εφαρμογή  προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει. Επιβάλλεται όλοι να στρατευτούμε στη μάχη που θα δώσει η χώρα μας και να γίνουμε ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Θα είμαστε δίπλα τους».


Για να εγγραφείτε στο σύστημα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://diplasou.dn2me.com/

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή