Στο σχεδιασμό, για τη στήριξη των υγειονομικών δομών της Αττικής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ε. Μπούλια, την Προέδρο της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη, καθώς και με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων παρίστατο, η αν. διοικήτρια κ. Μάινα, η διευθύντρια του νοσοκομείου κ. Παπαχρήστου, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Μπαμπιονιτάκη, ο διευθυντής του εργαστηριακού τομέα κ. Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κ. Ζωγράφος.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπούλιας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, για τη στήριξη της Περιφέρειας, στην αναβάθμιση του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, επισημαίνοντας πως τα μηχανήματα συνέβαλλαν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου και στον περιορισμό του χρόνου αναμονής των ασθενών.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό προσωπικό και να ενημερωθεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου, στην κάλυψη των οποίων δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις, η Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναφέρθηκε από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι η έλλειψη προσωπικού. Με δεδομένο πως δέχεται πολλούς ασθενείς σε καθημερινή βάση, η κατάσταση αυτή, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο ιατρών και νοσηλευτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, διαμήνυσε τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει και να συμβάλλει στην αναβάθμιση των δομών υγείας της Αττικής, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχει στη διάθεση της.

« Για εμάς η προστασία της υγείας των πολιτών είναι προτεραιότητα και αυτό το αποδείξαμε στην πράξη» τόνισε αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα 50 εκ. ευρώ που δόθηκαν από την Περιφέρεια, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού στα Νοσοκομεία καθώς και τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον επεσήμανε ο κ. Πατούλης ότι η Περιφέρεια Αττικής, κατά την περίοδο της πανδημίας είχε ενισχύσει με 180 εκ. ευρώ τις Δομές Υγείας της Αττικής, για την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών.

Επισημαίνεται ότι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 390.000,00 €, δόθηκαν στο Νοσκομείο Γ. Γεννημματάς: 1 Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσεως τροχήλατος, 1 φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM αγγειογραφικό, 1 ακτινογραφικό συγκρότημα ψηφιακό DR, 1 αναισθησιολογικό συγκρότημα.

Παράλληλα, τα στελέχη του νοσοκομείου υπογράμμισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης των έργων αποχέτευσης ομβρίων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας πως ήταν κρίσιμα έργα για την ασφάλεια του Νοσοκομείου και της ευρύτερης περιοχής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 20230606 140025 copy 2037x1355

IMG 20230606 141023 copy 1764x1162

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή